снимка: БулфотоИма редица неразположения“ на автомобила, които умната му електроника не диагностицира

...
снимка: БулфотоИма редица неразположения“ на автомобила, които умната му електроника не диагностицира
Коментари Харесай

5 сериозни неизправности в автомобила, които могат да бъдат идентифицирани по износването на гумите

снимка: Булфото

Има редица „ неразположения “ на автомобила, които умната му електроника не диагностицира и притежателят на автомобила не ги подозира, до момента в който един или различен възел най-накрая излезе от строя. Можем обаче да ги идентифицираме по естеството на износването на гумите.

На първо място би трябвало да се каже за типа на неправилното изхабяване на гумите, на което множеството притежатели на автомобили изобщо не обръщат внимание. Говорим за " изхабяване " на блоковете на протектора, когато предните ръбове се износват видимо по-силно от задните. В този случай работната част на колелото в напречно сечение наподобява на зъбите на трион.

Ако откриете това в колата си, имайте поради, че евентуалната щета е обвързвана с лагер на колелото. Друг от типовете изхабяване на гуми наподобява като " плешиви " петна, неравномерно разпръснати по протектора. Най-често по този метод амортисьорът оповестява за своята „ гибел “ и тогава колелото би трябвало да извърши работата си, с цел да смекчи неравностите от пътя, а натоварването се разпределя неравномерно по работната повърхнина на гумата. Оттук и безредният, " леопардов " темперамент на абразията на каучук. Има и още нещо. Макар в болшинството случаи причина за това изхабяване да са амортисьорите, то може да бъде породено и съвсем всеки подробност от окачването.

Характерът на неравномерното изхабяване може да бъде и различен. Например под формата на надлъжна плитка хлътналост по ръба на протектора. Визуалното забелязване на този тип изхабяване не постоянно е елементарно. Най-често лидерът открива тази нееднаквост инцидентно, на пипане, когато взе участие в сезонната промяна на гуми. След като откриете този вид изхабяване, не трябва да го причислявате към тривиално погрешно налягане в гумите, а незабавно отидете до сервиза и проверете шарнирните връзки, лагерите на колелата и втулките на щангите.

Ако пък забележите изхабяване във тип на по диагонал леке ​​на протектора на задните колела на автомобила, който е с предно предаване, би трябвало да знаете, че няма задоволително сцепление на задния мост, само че това може и да се дължи на честото претоварване на колата.

Друг проблем с гумата е така наречен „ херния “. Такава подутина се получава най-често след мощен удар, когато кола попадне в дупка, удри се в бордюр и в други сходни обстановки. Трябва да знаете обаче, че в случай че при по-лек удар се получи такова нещо, то " балонът " на гумата е доказателство, че гумата не е в обикновено положение да всмуква кинетичната сила от конфликта и нежелани трептения се предават на възлите на окачването повече от естественото. Следователно, с цел да не получите неприятни изненади в близко бъдеще, би трябвало деликатно да се изследва самата гума, като това може да ви кажат експертите в някой приближен на вас сервиз.

 

fakti.bg

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР